Χαρτογράφηση (mapping) των Υποδομών Παιδικής Φροντίδας στην Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΥΔ Προγράμματος «Κρήτη», σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε χαρτογράφηση (mapping) των αναγκών παιδικής φροντίδας (βρεφικοί – παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί) σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2023. 

Η εν λόγω χαρτογράφηση θα υποστηρίξει τη διατύπωση κριτηρίων επιλογής έργων υποδομών Παιδικής Φροντίδας, του Προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027.

[...]

Απονομή βραβείου για το Παρατηρητήριο από το θεσμό Bravo Sustainability Awards 2022 στον τομέα ΚΟΙΝΩΝΙΑ (BRAVO SOCIETY)

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation. H διάκριση αφορά τον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ (BRAVO SOCIETY), για τη Δράση: «Μηχανισμός χαρτογράφησης (mapping) κοινωνικών υπηρεσιών, αναγκών και θυλάκων τοπικής αποστέρησης για τη χάραξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Κρήτης», του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, η οποία υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας (ΕΚΑΕΚΕ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

[...]

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας (ΕΚΑΕΚΕ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας, πραγματοποίησαν Ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, με θέμα: «Συνθήκες Διαβίωσης, Διάγνωση Αναγκών & Θύλακες Αποστέρησης στην Κρήτη: Ευρήματα Έρευνας και Προοπτικές Χωρικού Κοινωνικού Σχεδιασμού». Στην ημερίδα αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παρακολούθηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κρήτη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε (μαγνητοσκοπημένα) την Ημερίδα μέσω της Πλατφόρμας της Περιφέρειας Κρήτης στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Ex2Q95pHtDA

[...]

Πρόγραμμα Ημερίδας Παρουσίασης Αποτελεσμάτων Ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης

Την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων ερευνών του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: "Συνθήκες Διαβίωσης, Διάγνωση Αναγκών & Θύλακες Αποστέρησης στην Κρήτη: Ευρήματα Έρευνας και Προοπτικές Χωρικού Κοινωνικού Σχεδιασμού". Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα ζωντανά μέσω youtube (Livestreaming): https://www.youtube.com/watch?v=Ex2Q95pHtDA

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνεται στο παρόν αρχείο: (αρχείο pdf)

[...]

6η Τηλεδιάσκεψη για τη Χαρτογράφηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικών Προγραμμάτων στην Κρήτη

Πραγματοποιήθηκε η 6η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης για τη χαρτογράφηση κοινωνικών προγραμμάτων και κοινωνικών υπηρεσιών στην Κρήτη, με τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Λάμπρου Βαμβακά

[...]

3η τηλεδιάσκεψη για τη χαρτογράφηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικών Προγραμμάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια των συναντήσεων με τους κοινωνικούς φορείς πραγματοποίησε την 3η τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο). Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, με τη συμμετοχή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των 8 Ιερών Μητροπόλεων του νησιού.

[...]

Τα πρώτα στοιχεία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης (Βίντεο)

Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσίασε τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου του, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη. O Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος στο έργο του Παρατηρητηρίου, επεσήμανε την αξία που αποκτούν τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και η συνεργασία με όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, για την αποτελεσματικότερη ανάλυση των αναγκών και την προώθηση στοχευμένων λύσεων, με τοπική εστίαση και ιδιαίτερη παρέμβαση ανά κοινωνική ομάδα.

[...]

2η τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικών Προγραμμάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε την 2η τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο). Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Μαρίας Δαμανάκη.

[...]

1η Τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και προγραμμάτων με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο). Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής και εκπροσώπων των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων της Κρήτης. Συμμετείχαν επίσης, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Ερευνών του Παρατηρητηρίου από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτης.

[...]