Η Βρέντζου Πελαγία γεννήθηκε στην Γερμανία το 1974 και κατάγεται από τα Ανώγεια (Κρήτη). Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και από το 1998 ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ξεκίνησε την φωτογραφία στα 15 της χρόνια όταν ο θείος της δώρισε μια φωτογραφική μηχανή ZENITH με φιλμ. Ήρθε σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία από πολύ νωρίς λαμβάνοντας ερεθίσματα κυρίως από τον τόπο που μεγάλωσε και την ιδιαίτερη σχέση και επαφή με τους ανθρώπους. Μετά από πολλούς πειραματισμούς, ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας  στην φοιτητική λέσχη Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης (ΕΦΕΚ) με σκοπό να προσδώσει στις εικόνες της όσα οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.

Κοινωνικά θέματα όπως η μοναξιά, η ενδοοικογενειακή βία, η φτώχεια, η οικονομική κρίση είναι θέματα που την απασχολούν. Βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση  και αποτυπώνει με το φωτογραφικό της φακό τις σιωπές της ψυχής και του μυαλού για να αποδώσει την «ομορφιά» αλλά και την «γοητεία» που κρύβεται…