Ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος Μαστού και Γυναικολογικοί Καρκίνοι: Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση»

Ο «Καρκίνος Μαστού και Γυναικολογικοί Καρκίνοι: Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση» σε ημερίδα στο Ηράκλειο που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης). 

«Καρκίνος Μαστού και Γυναικολογικοί Καρκίνοι: Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση», είναι το θέμα ημερίδας που πραγματοποιείται από το πρωί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης-Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης- στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018 – 2020», με τη σύμπραξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ημερίδα, που είναι ανοιχτή για τους πολίτες, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακοί γιατροί, η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στελέχη εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι, η «ημερίδα έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον  ευρύτερο γυναικείο  πληθυσμό- τη φίλη, τη μητέρα, την κόρη, τη σύζυγο – την  ευρύτερη κοινωνία,  για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης,  της σωστής αντιμετώπισης από ειδικό,  των καρκίνων της γυναίκας».

Στην ημερίδα παρουσιάζονται:

-νέα στοιχεία από  το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης για τους καρκίνους της γυναίκας και  από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

-Συστάσεις για την πρόληψη,  η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και οι εξελίξεις στη θεραπευτική  αντιμετώπιση σε πρώιμο και προχωρημένο στάδιο.

Στην ημερίδα επίσης αναπτύσσονται θέματα για:

–           τη γενετική συμβουλευτική και γονιδιακό  έλεγχο κληρονομικότητας,

–           τη διατήρηση γονιμότητας στο γυναικολογικό καρκίνο

–           τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με καρκίνο

–           την συμβολή του τρόπου ζωής στην πρόληψη

–           τη Βιωματική εμπειρία γυναικών με καρκίνο.

«Όλοι έχουμε μια πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας που θέλουμε να είναι πάντα εδώ – ευτυχισμένη και υγιής- . Για να είναι κάθε γυναίκα,  δίπλα στους αγαπημένους της , είναι σημαντικό να φροντίζει και η ίδια τον εαυτό της. Να προγραμματίζει κάθε χρόνο τις εξετάσεις της, να ακολουθεί μια υγιεινή ζωή , υγιεινή    διατροφή και να απολαμβάνει τα οφέλη της σωματικής άσκησης.Η Πρόληψη, η  Έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία από ειδικό σώζουν ζωές» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς.