Χαρτογράφηση (mapping) των Υποδομών Παιδικής Φροντίδας στην Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΥΔ Προγράμματος «Κρήτη», σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε χαρτογράφηση (mapping) των αναγκών παιδικής φροντίδας (βρεφικοί – παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί) σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2023. 

Η εν λόγω χαρτογράφηση θα υποστηρίξει τη διατύπωση κριτηρίων επιλογής έργων υποδομών Παιδικής Φροντίδας, του Προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027.

[...]

Includ EU (AMIF) πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης-διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες από χώρες εκτός ΕΕ

Η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης), σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούν πιλοτική δράση πολιτισμικής διαμεσολάβησης – διερμηνείας σε μετανάστες/μετανάστριες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCLUD EU (AMIF) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) & ΔΟΜ Ελλάδας.

[...]

Συμμετοχή στο 3ο Εργαστήριο των Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Includ EU (AMIF)

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στο 3ο εργαστήριο των Περιφεριεών του ευρωπαϊκού έργου Includ EU (AMIF) με τίτλο: «Integration, creativity and human potential», που διοργάνωσε η Συνέλευση Ευρωπαϊκών Περιφερειών - AER σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

https://includeu.eu/

[...]

Μεγάλη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον φορέων-πολιτών στην διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης για την Κοινωνική οικονομία

Θεσμικοί εκπρόσωποι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, φορείς, πολίτες, νέοι, γυναίκες, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους στο ανοιχτό κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης στο  διήμερο συνέδριο για την Κοινωνικής Οικονομία «Κοινών Επιχειρείν» που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 29 Μαΐου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής. Παράλληλα μεγάλη ήταν η παρουσία στο αίθριο του χώρου από ανθρώπους κοινωνικών επιχειρήσεων με περίπτερα προβολής οι οποίοι έδιναν ενημερωτικά στοιχεία στην πράξη για την κοινωνική οικονομία στους παραβρισκόμενους πολίτες, ενώ τους συνεχάρησαν για την λειτουργία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης και όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι.

https://www.crete.gov.gr/press-releases/megali-i-symmetochi-kai-to-endiaferon-foreon-politon-stin-diorganosi-tis-perifereias-kritis-gia-tin-koinoniki-oikonomia/

[...]

Συμμετοχή στο Διήμερο Κοινωνικής Οικονομίας με τίτλο Κοινών Επιχειρείν. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πράξη

Διήμερο  για την Κοινωνική Οικονομία με τίτλο  «Κοινών Επιχειρείν», πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής και στο αίθριο του χώρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ) ΑΕ.

[...]

Συμμετοχή στο Εργαστήριο του Ευρωπαϊκού έργου Includ EU (AMIF) για την κοινωνική ένταξη μεταναστών

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, στο εργαστήριο των περιφερειών του ευρωπαϊκού έργου Includ-EU (AMIF) για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών τρίτων χωρών. 

[...]

Ευρωπαϊκό Έργο Includ-EU του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) για την κοινωνική ένταξη μεταναστών

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης υλοποιεί το έργο  "Inculd- EU" του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου (AMIF). Το έργο στοχεύει στην οικοδόμηση πιο συνεκτικών ευρωπαϊκών κοινωνιών μέσω της ενίσχυσης της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, συνεργασίας και ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τοπικών και περιφερειακών αρχών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία ​​και την Ισπανία. Το έργο συγκεντρώνει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές που δεσμεύονται για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών τρίτων χωρών, με διαφορετικές γνώσεις σχετικά με την πραγματικότητα της μετανάστευσης και την εμπειρογνωμοσύνη για την κοινωνική ένταξη. Περισσότερες πληροφορίες: https://includeu.eu/

[...]